Tänkte dela med mig av ett recept jag hitta på igår till mig och mamma. Passar perfekt på alla hjärtans dag.
Hallonmousse/fluff/glass för 2 pers
Hallon (typ en till två nävar)
~125 g kvarg (halv burk)
1 äggvita
Ev vaniljsocker (hemmagjort såklart – lägg alla använda vaniljstänger i en skål eller en burk eller liknande och häll på vanligt strösocker. Voila, hemmagjort vaniljsocker med riktig vanilj)
How to:
Vispa äggvitan till vitt skum. Här kan man ha i 1-2 tsk vaniljsocker om man vill. När det är klart och man kan vända bunken uppånepå så häll i hallon efter behag. Bra om dom är lite tinade här, så dom inte är stenhårda. Mosa med gaffel det värsta och kör sen elvisp så du får ett hallonskum. Blanda i kvargen sist av allt och tadaaa. Ställ i frysen cirka en halvtimme eller mer beroende på önskad konsistens. Supergott!
Kan ju också dela med mig av dagens lyxfrukost: äggmacka med mammas hemgjorda surdegsbröd och fin-te (lösvikts-te). Sedan mellanmål med en av mina fröbollar, hallon, kvarg, pekannötter och linfrön. Mumma
Gott!