Igår hade jag en sån städ- tvätt- och matlagningsdag. Gjorde en ny salladsbatch att ha i kylen. Det är min sommargrej sedan förra året: släng in ett gäng rotfrukter i ugnen och koka gröna linser, blanda i skål när det är klart – detta blir din salladsbas. Hacka grönsaker du har hemma, jag hade igår tomat, rödlök, tunnt skivad vitkål, och tärnad mango. Har också alltid i ett stort knippe hackad persilja (går att köpa så billigt från grönsakshandlarna). Ha även i zesten från en apelsin samt en citron, plus lite saft från dem (riv zesten först från hela frukter, dela dem sen efter och pressa). Numera river jag dem på grova sidan för det går snabbare plus det är fint med stora bitar 🙂 Blanda alltihop, blir en stor sallads-batch! Så sen varje gång du ska äta i fem, sex tillfällen framöver, så tar du en bunt sallad och toppar med nåt extra, t.ex. knaperstekt halloumi eller fetaost (kör på violife:s veganska varianter som är helt gudomliga, de finns endast att hitta på Hemköp Masthuggstorget i Gbgay vad jag vet, och här på Ica i Lund då efter upprepade förfrågningar från mig hehe). Ringla även över nåt sött, t.ex. sirap eller honung, och olivolja. Salta peppra. Mmmmmmmmm.
Ja, så det var matlagningsprojektet då. Sen tvättade jag också, och hade lite storstädning av köket. Dammsug + våttork av hela lägenheten, och i köket gick jag loss och skrubbade alla ytor, samt rengjorde ugnen. Blev även spa för alla blommorna. Och nu på morgonen när jag gick upp luktade det grönsåpa över allt <3 Så då är en värd att sätta sig och läsa en bok sen på eftermiddagen!
One response to “Det var aprilhimlen”
All nyanser av grönt är häftigt